Waregems Harmonieorkest En Jeugdorkest Waregem

GROOT CONCERT 2022

De vier elementen van het leven…

Water symboliseert leven, gevoel, verfrissing, stroming. Water-types zijn gevoelsmensen. Ze hechten meer aan relaties, harmonie en sfeer dan aan materie. Ze zijn meelevend, flexibel en zorgzaam. Het waterelement staat ook voor communicatie, mensgerichtheid, diplomatie en tact. Soms is dit type angstig of passief en past hij zich te veel aan anderen aan, ten koste van zichzelf. Water staat voor communicatiekracht.

Vuur is warmte, licht en energie. Het staat voor verlangens, passie, inspiratie, vitaliteit, initiatief en drijfveren. Vuurtypes blaken van de energie, ze zijn vrolijk en direct. Soms hebben ze een gebrek aan zelfbeheersing en kunnen ze anderen overrompelen of kwetsen. Ze hebben weinig geduld, maar daar staat tegenover dat ze anderen kunnen inspireren en stimuleren. Vuur staat voor scheppingskracht.

Lucht staat voor zuurstof, ruimte en vrijheid. Voor vragen stellen, associeren, ideeën genereren en uitdenken. Luchttypes zijn denkers. Zij kunnen goed logisch redeneren, kritisch analyseren en verbanden leggen. Een luchttype is in staat objectief te blijven. Te veel lucht kan zich uiten in afstandelijkheid of oeverloos geklets. Lucht staat voor denkkracht.

Aarde geeft houvast. Een aardetype houdt van een praktische aanpak, is resultaatgericht, duidelijk en gedisciplineerd. Hij is geneigd naar zekerheid en structuur te zoeken en houdt zich aan de regels. Ideeën vindt hij prima, maar ze moeten wel uitvoerbaar en concreet zijn. Te veel aarde kan leiden tot starheid, dwangmatigheid en bekrompenheid. Aarde staat voor manifestatiekracht.

Onder leiding van Luc Neirynck neemt Het Waregems Harmonieorkest i.s.m. Jeugdorkest Waregem u op de muzikale tonen doorgeen deze 4 elementen van het leven.

Dit concert neemt plaats op zaterdag 19 november om 20u in de “Sint-Jan de Doperkerk” te Beveren-Leie (Waregem).

Info & tickets volgen …